40 év a vendéglátásban

Egy pultos naplója

Egy pultos naplója

Vasárnapi nyitvatartás

2016. április 13. - Pultos

Most hallottam a rádióban, hogy a parlament visszavonta a boltok vasárnapi zárva tartását, és most leülnek egyezkedni, hogy milyen pótlékkal lehet kompenzálni az üzletben dolgozókat.

A vendéglátásban erről szó sincs, nem is volt, nem is lesz. Mert a vendéglátás MÁS. Ott bármikor lehet dolgozni, 24 órát is akár, és semmiféle pótlékról, szabadnapról szó nincs. Ráütik a bélyeget: havi változó munkarend. Ebbe aztán minden belefér. Munkatársam most jött vissza gyesről. Nem adják ki neki a szabadságot, ami törvényesen jár. Hivatalos jelenléti íve úgy készül, mintha szabadságon lenne, azonban azt mondták, hogy dolgoznia kell. Ez egy másik jelenléti ív. Nagyon haragszanak rá, mert nem mondta meg, hogy várandós, és pont akkor lett a munkaszerződése határozatlan idejűre módosítva. Most is feszegették, hogy akarnak-e még gyereket? - Nem terveztünk több gyereket. -mondta. - Persze, akkor is ezt mondtad, amikor az elsőt vártad! - kapta a letolást. Nem értem, aki 25 éves, és férjhez megy, miért nem szülhet? Miért kap érte mindenféle büntetést? És ha kinyitjuk a szánkat, megkapjuk: el lehet menni. És az igazgató büszkén döngeti a mellét: a munkaügyi bíróságon eddig minden pert megnyertem.

A vendéglátós nem megy tüntetni, mint a tanárok, és az egészségügyben dolgozók, legfeljebb külföldre megy mosogatni.

merges.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://apultos.blog.hu/api/trackback/id/tr458599458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása